Merino Advokatbyrå söker sommarnotarier till 2025!

Om Merino Advokatbyrå

Merino Advokatbyrå är en affärsjuridisk advokatbyrå inriktad mot att hjälpa företag i ekonomiska svårigheter, ge rådgivning på en finansiellt ansträngd marknad, samt agera ombud för företag vid kommersiella tvister.

Vi satsar på våra medarbetares personliga och yrkesmässiga utveckling för att se till att nästa generations advokater ges förutsättningar att bidra till ett sunt näringsliv och ett stabilt samhälle.

Som student har du möjlighet att bli en del av vårt team under 6–8 lärorika sommarveckor.

Vem är du?

För rollen som sommarnotarie söker vi drivna juridikstudenter som läst minst tre år på juristutbildningen och som är nyfikna på hur vardagen kan se ut för en biträdande jurist.

Vi söker dig som har goda studieresultat, god social förmåga och är intresserad av att förstå dina arbetsuppgifter i sitt sammanhang.

Tjänsten

Som sommarnotarie hos oss kommer du huvudsakligen få hjälpa till i våra obeståndsärenden, med såväl administrativa uppgifter som mer kvalificerade juridiska utredningsfrågor. Du kommer under din tid hos oss upptäcka att arbetet som obeståndsjurist innefattar långt mycket mer än sakrättsliga problematiseringar. Du kommer komma i kontakt med flera olika rättsområden (t ex arbetsrätt, hyresrätt, processrätt, ekonomisk brottslighet), få en inblick i betydelsen av affärsmässiga överväganden och förstå vikten av att kunna hitta praktiska lösningar.

Dina arbetsuppgifter kommer exempelvis kunna innefatta upprättande av utkast till bouppteckningar och andra juridiska dokument, rättsutredningar, kontakter med myndigheter m.m. Du kommer även få möjlighet att följa med på sammanträden i tingsrätten, närvara vid möten m.m. Under din tid hos oss kommer du få handledning av övriga medarbetare i teamet.

Anställningen tillträds efter överenskommelse.

Ansökningsprocessen och kontaktuppgifter

Din ansökan ska innehålla ditt CV, personligt brev samt betyg och eventuellt andra relevanta intyg. Skicka din ansökan till info@merino.se. Urval kommer ske löpande varför du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt.