Merino Advokatbyrå söker Trainee till vårterminen 2025

Om Merino Advokatbyrå

Merino Advokatbyrå är en affärsjuridisk advokatbyrå inriktad mot att hjälpa företag i ekonomiska svårigheter, ge rådgivning på en finansiellt ansträngd marknad, samt agera ombud för företag vid kommersiella tvister.

Vi satsar på våra medarbetares personliga och yrkesmässiga utveckling för att se till att nästa generations advokater ges förutsättningar att bidra till ett sunt näringsliv och ett stabilt samhälle.

Vi söker nu en trainee som kan stärka vårt team på heltid.

Vem är du?

För rollen som trainee söker vi en driven juridikstudent som läst minst tre år på juristutbildningen och som är intresserad av ett studieuppehåll under en termin.

Vi söker dig som har goda studieresultat, god social förmåga och är intresserad av att förstå dina arbetsuppgifter i sitt sammanhang.

Tjänsten

Som trainee hos oss kommer du huvudsakligen få hjälpa till i våra obeståndsärenden, med såväl administrativa uppgifter som mer kvalificerade juridiska utredningsfrågor. Du kommer under din tid som trainee upptäcka att arbetet som obeståndsjurist innefattar långt mycket mer är sakrättsliga problematiseringar. Du kommer komma i kontakt med ett stort antal olika rättsområden (t ex arbetsrätt, hyresrätt, processrätt, ekonomisk brottslighet), få en inblick i betydelsen av affärsmässiga överväganden och förstå vikten av att kunna hitta praktiska lösningar. Vidare kommer du se hur ett stort antal olika aktörer berörs.

Dina arbetsuppgifter kommer exempelvis kunna innefatta upprättande av utkast till bouppteckningar och andra juridiska dokument, rättsutredningar, kontakter med myndigheter m.m. Du kommer även få möjlighet att följa med på sammanträden i tingsrätten, närvara vid möten m.m. Under din tid hos oss kommer du löpande få handledning av övriga medarbetare i teamet.

Anställningen tillträds efter överenskommelse. Tjänsten är avlönad.

Ansökningsprocessen och kontaktuppgifter

Din ansökan ska innehålla ditt CV, personligt brev samt betyg och eventuellt andra relevanta intyg. Skicka din ansökan till info@merino.se. Urval kommer ske löpande, varför du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt.